Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, OEROL, LOCATIETHEATER

18 Juni 2007

La cucina dell'arte van Circus Ronaldo

Door Mieke Kreunen

Circus Ronaldo ziet er bij aankomst op Aike's Plak in Hoorn op Terschelling precies zo uit als je van een circus verwacht: ronde tent, schilderachtige ouderwetse woonwagens en bij de ingang een witte houten hek. Onder het publiek veel kinderen want daar is het tenslotte een circus voor. Het is halfdonker als de toeschouwers plaatsnemen in een halve cirkel voor de piste waar een aantal restauranttafeltjes staan opgesteld. Ook Danny Ronaldo vindt dat er wel een lichtje mag komen en klimt daartoe hoog in de kroonluchter die in de nok van de tent hangt, tot hilariteit van het publiek. "Het restaurant is open!" verklaart even later David Ronaldo en uit het publiek worden een man en een vrouw uitgenodigd om aan het tafeltje plaats te nemen. Het blijkt al snel dat hulp Danny hele andere ideeën heeft dan zijn baas David. Hij heeft een eigen dame in het publiek die hij zijn gunsten wil schenken en de vrouw die ondertussen aan het tafeltje zit keurt hij geen blik waardig. Zodra hij maar even kans ziet snelt hij met de wijnfles, een lekkere bonbon of een bloem naar zijn eigen muze.

Hilarisch en enorm komisch is deze voorstelling. Echte ouderwets goede clownerie verpakt in een theatraal verhaal met muziek en acrobatiek. Er is geen toeschouwer in het publiek die zijn gezicht in de plooi kan houden bij de streken en fratsen die getoond worden bij het drijven van het pizzarestaurant en de lachsalvo's daveren voortdurend door de tent. Hoofdthema's zijn de tragische en komische kanten van de menselijke machtsspelletjes waarbij de verrassingen die uit de keukenkastjes tevoorschijn komen alleen maar bijdragen aan de vreugde. Daar blijken ondermeer een volautomatische accordeon, klokkenspel en tamboerijn in te spelen en bovendien herbergt de kast etenswaren en serviesgoed voor allerlei doeleinden. In het restaurant lopen de zaken steeds verder uit de hand maar het woord "calma" klinkt om de haverklap. Kalm moeten we blijven maar dat valt niet mee met al die verwikkelingen die zich in snel tempo voltrekken. Het deeg van de pizza komt overal terecht behalve daar waar het hoort en als de 'specialiteit du chef' eindelijk in de oven zit dan verbrandt hij. Dat er natuurlijk toch nog een goede pizza op tafel komt voor de gasten, daar zorgen de Ronaldobroers wel voor.

Het publiek wordt op een hele leuke manier bij de voorstelling betrokken en nergens zo dat het ten koste van betrokkene gaat. Dat is knap. Niet de alleen de kinderen maar ook de volwassenen zitten de hele voorstelling lang op het puntje van hun stoel en gieren van de lach. Dit is clownerie van de bovenste plank zonder dat het één moment saai wordt. Een aanrader voor iedereen, jong en oud! Nog de hele week te zien op het Oerolfestival. Circus Ronaldo - website Oerol - website


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.