Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

5 Juni 2007

Opzwepende New Cool Collective Big Band in Paard

New Cool Collective New Cool Collective New Cool Collective
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Ze behoren tot een van de beste en leukste groepen van Nederland dit negentienkoppige jazz, latin, funk gezelschap dat live een gegarandeerd feest weet te creëren: New Cool Collective Big Band, de extensie versie van de reguliere 8 man line-up. Er is een nieuwe CD uit (New Cool Collective Big Band Live) en die wordt gepromoot in de grote clubs van de Lage Landen.

Het Paard van Troje heeft een behoorlijk gevulde vloer en om maar meteen met de deur in huis te vallen: de mannen zetten een uitstekend en plezierig optreden neer! Er zit een enorme hoeveelheid energie in het grote gezelschap dat niet alleen een vet melodisch blazers geluid neerzet maar ook enorm scoort met een verbluffende ritmesectie waarin Joost Kroon op drums en Jos de Haas en Frank van Dok op percussie schitteren. Bassist Leslie Lopez is verhinderd door verplichtingen in Scandinavië maar wordt prima vervangen door Manuel Hugas. De muzikanten krijgen ieder de ruimte om te soleren. Het is niet alleen een genot om naar de individuele bijdrages te luisteren maar het is ook leuk om te zien hoeveel plezier de cool cats zelf hebben en hoe ze elkaar weten op te zwepen. De strak geklede blazerssectie zet onder aanvoering van saxofonist/ fluitist Benjamin Herman, die weer prima op dreef is, een puik stukje werk neer. Erg sterk is ook het avontuurlijke en van een oosters randje voorziene nummer Sinas waarin saxofonist Wouter Schueler mag excelleren.

New Cool Collective New Cool Collective New Cool Collective

Aan de andere kant van het podium geeft toetsenist Willem Friede de muziek extra klank met een wel zeer aangenaam Fender Rhodes geluid terwijl onder zijn invloed ook wat filmische arrangementen worden toegekend aan een hoop nummers. Achter hem staat maestro Anton Goudsmit met zijn onmiskenbare gezichtsexpressies en lichamelijke bewegingen op onnavolgbare wijze de snaren van zijn gitaar te beroeren. Naast subtiele jazz en blueslicks kan hij ook stevig uit de hoek komen zoals in het rockende E-Pro maar ook in het surfende Misirlou dat iedereen kent uit de film Pulp Fiction.

Andere aangename hoogtepunten zijn het met Tony Allen opgenomen nummer Crazy Afrobeat, Enter The Dragon en het altijd weer lekkere Con Que.

De live CD is een prima weergave van wat er in twee uur tijd op het podium in het Paard wordt neergezet en dat betekent een palet van vrolijke en opzwepende jazz en aanverwante stijlen met aanstekelijke arrangementen van New Cool Collective waarmee nog even volop kan worden nagenoten.

Volgende keer gewoon een uitverkocht Paard van Troje om dit negentien koppige gezelschap van dichtbij een opzwepend feestje te kunnen zien geven!

New Cool Collective - website en MySpace

New Cool Collective Big Band
“ saxofoon en fluit
“ saxofoon
- saxofoon
“ saxofoon
“ saxofoon
“ trompet
“ trompet
“ trompet
“ trompet
“ trombone
“ trompet
“ trombone
“ trombone
“ gitaar
“ toetsen
(vervanger Leslie Lopez) “ bass
“ percussie
“ percussie
- drums

Laatste album
Live!<br />New Cool Collective Big Band
Live!
New Cool Collective Big Band

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.