Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

2 Juni 2007

Five O Clock Heroes in het Paard van Troje

Five O Clock Heroes Five O Clock Heroes Five O Clock Heroes
Door Emiel Goor met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor groter)

De kleine zaal van het Paard is bij aankomst op de bardames en de jongens van de merchandise nagenoeg leeg. Het ziet er triest uit voor de optredende bands. Gelukkig stroomt de zaal vlak voordat de eerste act begint een beetje vol, waardoor de zaal voor iets minder dan de helft gevuld is. Velen hebben Five O ‘Clock Heroes dit weekeinde al op Pinkpop kunnen zien, of moeten even bijkomen van drie nachten geen slaap.

In het voorprogramma staat vanavond . Een Haagse band die tevens op The Music In My Head festival staat over twee weken. Ze maken puntige indie-rock waarin invloeden van Maximo Park doorklinken. De zangeres neigt qua stem wat naar Karen-O van de New Yorkse Yeah Yeah Yeah’s. Net als laatstgenoemde band zijn ook Five O’ Clock Heroes afkomstig uit deze hoofdstad van de wereld. Dit post-punk kwartet bestaat uit twee Britten en twee Amerikanen. Ze hebben zichzelf vernoemd naar een oud nummer van The Jam, maar noemen zelf Elvis Costello en Joe Jackson als hun invloeden. Frontman Anthony Ellis verruilde vijf jaar geleden het Britse Northampton voor het immense New York. Daar ontmoette hij gitarist Elliott Thomson en bassist Nader Khierbek. Als laatste maakte, in Engeland, drummer Sam Embery het viertal compleet. Hun debuut Bend To The Breaks, heeft een aantal singles voortgebracht waarvan Head Games de bekendste is. Eerdere optredens in ons land waren er op Eurosonic en London Calling. Op laatstgenoemd festival wisten ze niet te overtuigen. Pinkpop kwam daar afgelopen weekend dus bij. Ondanks het feit dat ze om 12u ’s middags stonden geprogrammeerd, kregen ze de tent toch driekwart vol.

Five O Clock Heroes Five O Clock Heroes Five O Clock Heroes

Nadat de klanken van Phil Collins’ Easy Lover wegsterven, komen de heren op. In het Paard beginnen ze sterk aan hun eerste van vier optredens in hetzelfde aantal Nederlandse clubs deze week. Meteen vanaf de eerste tonen weet je dat daar een band staat met potentie. De frontman heeft uitstraling en muzikaal is het in orde. Dat de rest van de groep zich een beetje aan hem optrekt maakt niets uit. Ze zijn nog niet zo lang bezig en vrij onervaren. Ze laten zich niet van de wijs brengen, ook niet als er op de vraag hoeveel fans ze ook op Pinkpop hebben gezien, slechts twee handen de lucht in gaan. Ze kunnen er wel om lachen.

Hun liedjes zijn kort en krachtig en gaan over nietszeggende kantoorbanen (Corporate Boys), over frustraties in liefde (Stay The Night) en over volwassen worden. Dat laatste komt goed naar voren in Run To Her; “When you're old and you think you're clever. And life tells you're something you're not”.
Als de band halverwege merkt dat het optreden wat inzakt, complimenteert Ellis de zaal dat ze zo beleefd zijn, daarmee sarcastisch verwijzend naar het ingetogen publiek. Meteen daarna beginnen de meisjes vooraan wat te dansen en te springen en de jongens wat heftiger met hun hoofd te knikken op de maat. Na een goede 45 minuten is het optreden voorbij. De nummers klokken rond de drie minuten en met één album kom je dan niet zo heel ver natuurlijk.

Je kunt zeggen dat het leuk tussendoortje was. Niet heel bijzonder en gericht op een jonge doelgroep. Desondanks zag ik toch wat enthousiaste einddertigers lekker meedeinen met de rest. De 80s punk sound zal daar ongetwijfeld aan bijdragen.
De jongens komen na een korte douche nog even de zaal in om de ongeduldig wachtende (vrouwelijke) fans te begroeten en wat cd’s te signeren. Ze nemen echt even de tijd voor ze en dat is heel leuk om te zien. Ik hoop dat ze die ongedwongen, open houding kunnen vasthouden, dan komt het vast wel goed met deze vier ‘heroes’.

- website en MySpace

Band
- Guitar, Lead Vocals
- Lead Guitar, Backing Vocals
- Bass
“ Drums

Album
Bend To The Breaks<br />Five O Clock Heroes
Bend To The Breaks
Five O Clock Heroes

Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.