Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

22 Mei 2007

Doe Maar! grote winnaar musical awards 2007

Juffrouw Ooievaar arriveert per limousine bij het Musical Awards Gala (foto Mieke Kreunen) (thumbnail) (thumbnail)
Door Mieke Kreunen met foto's van Peggy de Haan en Mieke Kreunen
(klik voor groter)


Gisterenavond werden in Studio 24 te Hilversum de John Kraaijkamp Musical Awards 2007 uitgereikt. Het gala dat werd bijgewoond door John Kraaijkamp zelf - de naamgever van deze prestigieuze prijzen - werd rechtstreeks op de televisie uitgezonden. Naast alle jaarlijkste prijzen wordt er ook jaarlijks een oeuvre award uitgereikt. Dit jaar kon de Britse producent Sir de Holland Casino Oeuvre Award in ontvangst nemen. Hij maakte wereldwijd producties zoals Cats, Miss Saigon, The Phantom of the Opera, Les Miserables en Oliver.

Voor het overige waren er in het totaal 14 prijzen te verdelen onder de genomineerden voor de jury onder voorziterschap van . De jury bestaat verder uit Marjan Berk, Mary Michon, Jacques d’Ancona, Koen van Dijk, Haye van der Heyden, Tom Odems, Barrie Stevens en Eric van Tijn. De ANWB Publieksprijs voor beste grote musical ging naar The Wiz terwijl de ANWB Publieksprijs voor de beste kleine musical naar Doe Maar! ging. Voor producenten en kon de avond al niet meer stuk, al had Verlinde geluk dat hij zich niet ernstig bezeerde toen hij na een enorme vreugdesprong een beetje verkeerd terecht kwam. Hieronder een overzicht van de gelukkigen die de persoonlijke awards in ontvangst mochten nemen. mocht voor haar rol in My Fair Lady de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical in ontvangst nemen en won voor haar rol in The Last 5 Years de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. Zeer verdiend was de award voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical die naar ging voor zijn vertolking van de titelrol in Rembrandt terwijl aan voor zijn musicaldebuut in Doe Maar! de award voor de beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical uitgereikt werd. ontving voor haar rol als Rizzo in Grease de award voor de beste vrouwelijke bijrol in een grote musical en bij de kleine musical was de award voor de beste vrouwelijke bijrol natuurlijk voor als Ria in Doe Maar! Haar musicalechtgenoot werd eveneens onderscheiden dus met een award voor de beste mannelijke bijrol en bij de grote musicals ging de award voor de beste mannelijke bijrol naar voor zijn vertolking van Tark in Tarzan. De Nashuatec Musical Award voor aanstormend talent was - hoe kan het ook anders - voor .

Clayton Peroti en Ron Link (foto Mieke Kreunen) V&V prijswinnaars (foto Mieke Kreunen) (thumbnail)

De sympatieke regisseur kreeg de award voor de beste creatieve prestatie voor My Fair Lady (hoewel wat mij betreft die ook had mogen hebben voor zijn regie van Doe Maar!), werd onderscheiden voor de beste inhoudelijke prestatie voor zijn script van Doe Maar! en die de kostuums en vormgeving van Rembrandt verzorgde sleepte daarmee de award voor de beste ontwerper in de wacht. Hier zijn alle juryrapporten te lezen bij de biografieën van de winnaars.

Daarmee is dit jaar de glansrijke winnaar van dit musicalgala met maar liefst vijf awards en laten ze , en elk met twee awards en , en elk met één award ver achter zich. Wat een fantastische prestatie van producent V&V die dit jaar maar liefst zes awards in de logboeken mag noteren.

Tussen de uitreikingen door waren er in hoog tempo allerlei previews te zien van het komende musicalseizoen van ondermeer , , , , , en . Het was een live uitzending dus dan gaat er ook wel eens wat mis. Gelukkig werd dit met humor opgelost zoals Danny de Munk doe hartgrondig "Krijg toch allemaal de kolere" zong nadat bleek dat zijn microfoon haperde. Ook sommigen mensen die de awards uitreikten hadden een kwinkslag in petto. Zo noemde Louis van Gaal zichzelf 'de man die altijd prijzen weg gaf' en nodigde André van Duin Sir Cameron Mackintosh uit om na het gala even naar zijn haperende iPod te kijken. Van Duin moet wel dystectisch zijn, net als Jan de Bouvrie, want de naam van de producent wordt nèt even anders geschreven dan die van de kekste MP3 spelers.

Henk Poort gaat vroeg naar huis om zijn stem te sparen voor de première van Kuifje (foto Mieke Kreunen) Annick Boer toont haar award (foto Mieke Kreunen) Een gelukkige Albert Verlinde (foto Mieke Kreunen)

Wat een talent loopt er rond in Nederland op musicalgebied, dat valt op zo'n avond eens te meer op. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat er nog van die TV audities nodig zijn om de hoofdrollen voor komende producties te casten. En wat een hoeveelheid pers komt daar op af. Jammer genoeg prevaleren kennelijk commerciële belangen boven inhoudelijke als het gaat om media-aandacht want bij de photocall ogenblikkelijk na de uitzending was voor de fotografen van de roddelbladen een prominente plek op de voorste rij vóór de collega's gereserveerd, dit om te zorgen dat u volgende week in de wachtkamer van tandarts of dokter weer wat oppervlakkig fotomateriaal heeft om door te bladeren tussen de National Geographics. Een laatste puntje van kritiek betreft de temperatuur bij de afterparty die tot ongekende hoogte was gestegen dank zij de hoeveelheid mensen die zich had verzameld in een te kleine ruimte met een te laag plafond. Voor een gala waarbij kosten noch moeite wordt gespaard om een goede presentatie te verzorgen moet het toch niet zo moeilijk zijn om dat beter te regelen.

Luister hier naar een interviewtje met awardwinnaar Henk Poort en hier naar een gesprek met Ara Halici en award winnares Birgit Schuurman over de musical The Last 5 Years.

John Kraaijkamp Musical Awards Gala 2007 - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.