Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, FESTIVAL

21 Mei 2007

Keistadjazz festival in Amersfoort swingt

Room Eleven Gino Vanelli Rita Reijs
Tekst en beeld van Eric van Nieuwland (klik voor vergroting).
Gezien op 12 en 13 mei 2007.


Het weer voorspelde niet veel goeds maar ondanks wat spetters werd het toch erg gezellig in Amersfoort. De programmeringscommissie van Stichting Keistad presenteert vol trots een prachtig programma met grote en klinkende namen, topartiesten uit binnen- en buitenland, bijzondere formaties en doorbrekende talenten. Amersfoort Jazz presenteerde klinkende namen zoals Gino Vanellli, Trijntje Oosterhuis met het Jazzorchestra of the Concertgebouw, 'Europe's First Lady of Jazz' Rita Reys met combo Peter Beets, Saskia Laroo, Boris, Hans Dulfer met DJ Kikke, Barkman & Helder. Andere topacts op het programma zijn Louis and the Losers, Get the Funk, Jazzed to the Max, Monique Klemann, Sanna van Vliet & Ferdinand Povel, Dick de Graaf & Trio Nuevo (Jazz meets Tango), Stefan Lievestro Sextet, Artishock's Perron 5B, Tamara Maria Combo, Johnny Tevreden Dyakti, Stormvogel's Ladybirds, Alter Ego & Tineke Postma (JazzPoetry) en natuurlijk de Amersfoortse Big Band On the Move met special guest Jan Wessels.

De 'Artist in Residence' was Gino Vanelli en dit was voor velen een uitgelezen kans hem live te zien optreden. Gino woont sinds een jaar in Amersfoort dus dit was een thuiswedstrijd voor hem. Vrijdag 11 mei had hij een masterclass gegeven, zaterdag trad hij op met The Houdini Horns en zondag gaf hij een intiem concert samen met pianist Michiel Borstlap in de St Aegtenkapel. The Houdini Horns Johnny Tevreden Monique Klemann

De zaterdag begon met optredens voor een klein publiek vooral vanwege het dreigende weer. Zelfs een ster als en band, die twee sets zouden doen maar het bij één liet, kon niet veel publiek trekken. Monique zong nieuw werk van haar laatste cd en vooral 'don’t speak' en 'the look of love' maakten indruk.
Na haar optreden riep ze het publiek op om vooral naar te gaan kijken en dat was een goede tip. Instrumentaal werk van Johnny en zijn band vermaakte het publiek en duidelijk ook de bandleden die “Tevreden” naar elkaar keken.

Na Johnny kwam die ik vaker heb gezien maar ik ben toch steeds weer aangenaam verrast door hun optreden. Weliswaar zijn de sets in ieder optreden bijna hetzelfde maar het enthousiasme van Janne Schra werkt enorm aanstekelijk. Ze weet het publiek mee te krijgen met hun eigen versie van 'Faith' van George Michael en zelfs de mensen die van achter hun raam in de huizen aan de overkant van het podium meekeken, weet ze mee te laten klappen!

Op het hoofdpodium trad op, een band die jazz a-capella zingt en diverse keren onderscheiden zijn met awards en nominaties. Belangrijk wapenfeit is dat ze hebben opgetreden met Ray Charles en dat kan niet iedereen zeggen. In dit optreden lieten ze andere kijk op nummers van Miles Davis horen die later ook door de vrouwelijke Miles Davis, , nieuw leven werd ingeblazen.

Dick de Graaf Trijntje Oosterhuis Saskia Laroo

’s Avonds kwamen de hoofdacts aan de beurt en de pleinen begonnen vol te lopen voor en Gino Vanelli die gevolgd werden door zanger Boris en saxofonist Hans Dulfer. Gino Vanelli had een sterke performance met . Zijn bekende 'Wild Horses' en 'People got to move' en natuurlijk 'It hurts being in love' brachten het publiek in vervoering.

Zondag was het tijd voor een intiem concert met in de Sint Aegtenkapel. Zo’n 150 man waren getuigen van poezië, anecdotes en liedjes die hij samen met componeerde. Er werd gelachen en er was ontroering bij het verhaal van een buurjongen die in Afganistan de dood vond en waarvoor Gino een lied schreef dat hij op de begrafenis zong. Maar vooral de openheid over zijn leven in Nederland en bijbehorende verhalen waren charmant en indrukwekkend. Met een laatste keer (hij haatte het lied ondertussen, zo gaf hij te kennen) van 'People got to move' werd het concert afgesloten. Ik mocht de meester nog even de hand drukken en toen was het festival weer voorbij.

Noteer vast de data voor het festival van volgend jaar in je agenda want Keistad Jazz is een festival om niet te missen: 16, 17 en 18 mei 2008.

Keistad Jazz - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.