Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, WERELDMUZIEK, MUZIEK

10 April 2007

A Sensu l Night in Bel Air hotel

Sensu l Sensu l Sensu l
Tekst Menno Westerkamp met foto's van Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

In het kader van ‘Those Bel Air Nights’, georganiseerd door The Hague Jazz en gehouden in het gelijknamige hotel, trad op vrijdag 6 april de jonge en zeer talentvolle band ‘Sensu l’ op. Een 5-mansformatie die vanaf 2003 vele mensen letterlijk vrolijk maakt met hun muziek, die bestaat uit een mix van Braziliaanse samba, bossa nova en jazz. Met zangeres Eva Kieboom aan het roer, swingend en strak begeleid door pianist Emiel van Rijthoven, bassist Sven Happel, drummer Jasper van Hulten en percussionist Gijs Anders van Straalen, maakte Sensu l ook in Bel Air de mensen weer blij.

Wie de mensen minder blij maakte was de directeur van Bel Air, die zijn huiswerk kennelijk niet goed had gedaan. Al hortend en stotend kondigde hij de band Sensual aan en was de juiste achternaam van de beeldschone Eva niet bij hem bekend. Deze blunders werden hem echter vergeven toen het gratis bittergarnituur door de medewerkers van Bel Air werd uitgedeeld. Na een spetterende intro speelde Sensu l als een heus Braziliaans voetbalteam; Gevoelig, technisch, vrolijk en swingend en dit alles vanuit een perfecte, maar strakke opbouw. In de eerste set werd de langzaam volstromende zaal getrakteerd op voornamelijk rustige, maar sfeervolle nummers, waar van er eigenlijk maar drie afkomstig waren van het debuutalbum ‘Acústico’. Namelijk de twee ballads ‘Samba e amor’ en ‘Samba de uma nota só’ en het vrolijke ‘Não pode esconder o amor’. Daarnaast een aantal nieuwe nummers, waarbij vooral ‘Telefoné’ en ‘Uma ponte’ zeer positief opvielen. Deze nummers zijn absoluut volwassen genoeg voor een plaatsje op een eventueel vervolgalbum.

Sensu l Sensu l Sensu l

Vergeleken met het drie kwartier durende eerste set, was de tweede set van een veel swingende kaliber en kwamen Sensu l en publiek past écht los. Met hun Braziliaanse passie wist Sensu l de zaal beet te pakken en vast te houden en kon men genieten van de veelzijdigheid van de jonge talenten. Zo bewees Kieboom niet alleen over een loepzuivere stem te beschikken met nummers als ‘Corcovado’ en ‘Sou sensual’, maar liet ze met het nummer ‘Bounce’, geschreven met behulp van de band Zuco 103, ook nog blijken behoorlijk te kunnen rappen. Haar positieve verschijning zorgde er echter niet voor dat de overige bandleden vergeten werden. Zo kwamen van Rijthoven, Happel en Anders van Straalen met een aantal sterke en intense solo’s ook genoeg aan bod en toonden ook zij hun klasse. Verder zorgde van Hulten met zijn strakke slagwerk voor een perfect geheel. Met de laatste drie nummers van het optreden zorgde Sensu l voor een daverend slotoffensief en kwam de hele zaal in beweging. Er werd gedanst, geklapt en meegezongen met ‘Os passistas’, Tique-tim’ en met het bekendste nummer van de band, ‘Fly too high’.

Conclusie: Met hun frisse en gevarieerde optreden heeft Sensu l bewezen een band te zijn met zeer veel talent, passie, gevoel en uitstraling en dat ze nu absoluut klaar zijn voor het grotere werk&hellip

- website
- website

Line-up
- zang
- toetsen
- bas
- drums
- percussie

CD tip
Acustico<br />Sensual
Acustico
Sensual

Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.