Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

21 Maart 2007

Op de thee bij V&V

Roel Vente - foto Mieke Kreunen Kim-Lian van der Meij & Albert Verlinde - foto Mieke Kreunen Govert Verbeek van Sara Lee met het 500.000 ste kaartje - foto Mieke Kreunen
Door Mieke Kreunen met foto's van Roy Beusker, Efteling PR en Mieke Kreunen
(klik voor vergroting)


Gisterenmiddag waren we op de thee uitgenodigd bij V&V oftewel Albert Verlinde en Roel Vente. En het was ook niet zomaar een kopje thee maar een echte high tea, geïnspireerd door de vruchtbare samenwerking die V&V producties al sinds 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen' heeft met Pickwick's producent Sara Lee. Dat was meteen ook de reden dat het 500.000 ste kaartje voor het seizoen 2006/2007 gisteren feestelijk werd overhandigd aan Govert Verbeek van Sara Lee.

Die 500.000 verkochte kaartjes is een getal dat voor de producenten de stoutste verwachtingen overtreft. De productie Grease is verantwoordelijk voor bijna de helft met 230.000 kaartjes verkocht terwijl er maar liefst 100.000 mensen de musical Annie gingen zien in De Efteling. Doe Maar!, Dubbel Op en Steel Magnolia's zitten allemaal zo rond de 50.000 verkochte kaartjes en de laatste productie moet notabene nog in première gaan (komende zondag). Geen wonder dus dat Verlinde en Vente bedacht hadden even een momentje rust te pakken met een kopje thee en te genieten van hun geweldige succes om er daarna in het volgende seizoen weer stevig tegenaan te gaan. In het nieuwe seizoen zitten er weer wat interessante producties aan te komen zoals 'Billie Holiday' met Ruth Jacott, 'Cinderella' (dat in De Efteling gaat draaien) met Do en we konden al eerder melden dat ook Doe Maar! in het najaar verlengd zal worden. V&V zal ook de 'parkshow' gaan verzorging in De Efteling. Dat is een korte voorstelling van 20 minuten die drie maal daags gespeeld zal gaan worden en die zal draaien om de verhalenlijnen en personages van Ti Ta Tovenaar waarvoor V&V de licentie heeft weten te bemachtigen.

Ruth Jacott als Billie Holiday - foto Roy Beusker Fame (foto Roy Beusker) Do als Cinderella - foto PR De Efteling

Last but not least is er natuurlijk de Nederlandse Fame waarvan de audities op dit moment via de TV te volgen zijn. Al eerder werd bekend gemaakt dat Jim Bakkum en William Spaaij (nu allebei te zien in Grease) in Fame een hoofdrol zullen vervullen terwijl Doris Baten de rol van de strenge Engelse lerares voor haar rekening zal nemen. Kim-Lian van der Meij wordt Carmen, zo werd gisteren bekend gemaakt, en niet alleen dat maar ze heeft bovendien een tweejarig contract met V&V Entertainment ondertekend. Albert Verlinde legt uit dat V&V daartoe besloten heeft omdat V&V in Kim-Lian een echte all-round musicalster ziet die duidelijk van deze generatie is of zoals hij zegt: "een energiek multi-talent dat met zang, dans en acteren uitstekend voor de dag komt".

Voorlopig heeft Kim-Lian haar handen nog wel even vol met Doe Maar! en Fame maar daarna staat er nog een nieuwe productie op stapel die naadloos aansluit bij het talent van Kim-Lian en waarvan de naam - zodra de rechten definitief zijn aangekocht - zal worden bekend gemaakt. Zowel Kim-Lian als Albert & Roel zijn overduidelijk zeer in hun nopjes met deze duurzame samenwerking. Ook de vertegenwoordigers van Sara Lee zijn enthousiast over de producties die op stapel staan en konden wel verklappen dat er consumentenacties op stapel staan voor de musical Fame waarbij Pickwick niet alleen mikt op alle musicalliefhebbers maar bovendien op alle theedrinkers in Nederland. Wij werden in ieder geval door Sara Lee alvast verrast met een tas vol heerlijke thee die we mee naar huis mochten nemen.

V&V Entertainment - website

Neem een abonnement op de Cultuurpodium podcast of luister hier naar het interview van Jacques Nachtegaal met Roel Vente.
Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.