Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS

20 Maart 2007

Fast Food van Introdans: wisselend vijfgangen menu

Fast Food Fast Food Fast Food
Door Rina Sanders met foto's van Hans Gerritsen/Introdans (klik voor groter)
Gezien in het Lucent Danstheater op 18 maart


In de gang van het Lucent Danstheater vindt een dynamisch spektakel plaats. Jonge meisjes rennen heen en weer, terwijl ouders wachten. Veel kinderen komen net terug van de doe-mee-les, waar ze met leden van het ensemble een klein gedeelte uit het stuk ‘Bread Peace’ hebben geoefend. Het wachten is nu op de complete voorstelling ‘Fast Food’ van het Introdans Ensemble voor de Jeugd. Het gezelschap dient een reeks van vijf choreografieën op, speciaal voor kinderen van zes jaar en ouder.

‘Diner Dansant’ is het eerste dansstuk en valt gelijk zeer goed. Een grote groep nette dames en heren maken aanstalten om heerlijk te gaan dineren aan een compleet aangeklede ronde tafel. Maar eerst maken ze in groepjes hun entree, sjiek aangekleed en feestelijk opgemaakt, het is duidelijk dat ze er zin in hebben. Eenmaal aan tafel begint het echte spektakel. Handelingen die normaal gesproken zo klein en vanzelfsprekend zijn, worden enorm vergroot. Ook zien we allerlei nieuwe mogelijkheden met tafel en stoelen. Kids, don’t try this at home! Diner Dansant is zeer plezierig om naar te kijken, door het grote gezellige gezelschap dat gezamenlijk mooie vormen laat zien. Het moet geweldig zijn om dit spektakel rondom de ovale tafel van bovenaf te kunnen zien. De animatie die tussen de eerste en de tweede choreografie wordt geprojecteerd is een groot succes. Sommige stoelen willen nu eenmaal ook dolgraag in de spotlights te staan&hellip. Als het scherm omhoog gaat zien we het strakke decor van ‘Trifolium’. Deze choreografie is in 1984 voor het eerst uitgevoerd door het Scapino Ballet. Twee vrouwen en een man bewegen over het podium en komen bij elkaar in allerlei vormen en posities. Het is een luchtig en vrolijk geheel.

Fast Food

Het absolute hoofdgerecht van de middag is ‘Bread-peace’. Twee bakkersknechten tonen hun stoere kant op het swingende ‘Big in Japan’ van Tom Jones. Ze vangen en gooien broden, die ook daadwerkelijk onderdeel zijn van hun dans. De broden blijven het speelse element tot het einde toe. De kinderen in de zaal zijn verkocht als de broden een eigen wil blijken te hebben. Uiteindelijk maken de broden warme gevoelens los bij de mannen onderling. Een dansstuk dat speels is en blijft boeien, voor klein en groot!

‘Pic Nic’ verkent de grens tussen dans en een meer concrete theatervoorstelling. Met kostuums, een vangnetje en parasol is de humor snel aanwezig. De licht clowneske dansbewegingen versterken dit. Wat gaan ze doen en wie doet wat? Er gebeurt steeds van alles. Tussen alle gekkigheid ruik je de bloemetjes en hoor je de bijtjes zoomen.

Het afsluitende ‘Bon Appètit’ is als enige een geheel nieuwe choreografie. De complete bezetting van de voorstelling neemt deel aan dit laatste stuk. In de bewegingen en opstellingen zijn verschillende culturele invloeden te ontdekken, vooral Indiaas en Braziliaans. De individuele kwaliteiten van de eerste twee solodansers lijkt de choreograaf te willen benadrukken. Geweldig om de zo verschillende temperamenten van de mannelijke en vrouwelijke solist te zien, op hetzelfde ritme. De verschillende composities binnen de groep zijn mooi, maar niet zo uitdagend. Dit geldt ook voor de muziek, die steeds vrij gelijk blijft. Voor zo’n gemêleerd publiek is het een vrij lange zit, de aandacht verdwijnt gemakkelijk. Het toetje had spannender gemogen.

- website

• Diner Dansant
• Trifolium - Introdanspremière
• Bread-peace “ Introdanspremière
• Pic Nic “ Introdanspremière
• Bon Appètit - wereldpremière
Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.