Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

14 Maart 2007

Knetterende folkrock met The Waterboys in Paard van Troje

Waterboys Waterboys Waterboys
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor groter)

Nog geen jaar na een verpletterend optreden in het Utrechtse Vredenburg zijn The Waterboys terug in ons land voor een serie concerten. Er staat een nieuwe plaat op uitkomen met de titel Book Of Lightning. Om die onder de aandacht te brengen wordt er momenteel een lange reeks concerten gegeven in een aantal Europese landen. Vanavond is een uitverkocht Paard van Troje de plaats van handeling voor de Keltische folkrock van The Waterboys.

Bij binnenkomst vernemen de bezoekers dat het niet is toegestaan te roken in de zaal. Dit zou zanger Mike Scott niet echt prettig vinden. Scott schijnt nogal eens rare grillen te kunnen vertonen en al gauw doen zich meer geluiden voor dat de zanger toch liever geen fotografen wil zien en is het nog maar de vraag of hij op tijd opdraaft voor het optreden. Het valt achteraf allemaal best mee want om 20.45 begroet de eeuwig nonchalant ogende Scott het publiek met “good evening Den Heek”. Hij blijkt de residentiestad ook nog te kunnen associëren met het Crossing Border Festival. Het gezelschap trapt af met het lekkere acoustische en folky swingende Everybody Takes A Tumble om daarna een stevig rockend It’s Gonna Rain ten gehore te brengen. Ook de daaropvolgende songs Love Will Shoot You Down en The Crash Of Angel Wings laten Scott knetteren op zijn bruin gekleurde Gibson gitaren. Opzich geen nieuw terrein maar het klinkt wel erg lekker. De nummers zijn allen te vinden op de nieuwe plaat en belooft daarmee een prettige schijf te zijn met een vertrouwde Waterboys sound. Scott spreekt op de MySpace site van The Waterboys van een “beauty”. De groep staan er om bekend nogal eens van samenstelling te wisselen en ook nu heeft zich weer een wijziging voorgedaan. Achter de drums vinden we Damon Wilson en de basrol is weggelegd voor Mark Smith. Vooral “grooving Aussie” Wilson leeft zich lekker uit op de trommels.

Waterboys Waterboys Waterboys

Er zijn een aantal ingetogen hoogtepunten tijdens het optreden: het prachtige Peace Of Iona over het kleine bedevaartseiland Iona aan de westkust van Schotland. Passievol gezongen door Scott die in het refrein hele lichte bijval krijgt van een meeneuriend publiek en met prachtig vioolwerk van Steve Wickham die een afschuwelijk lelijk en protserig jasje draagt. Net als vorig jaar in Vredenburg kruipt Scott ook in het Paard weer achter de piano om samen met Richard Naiff op fluit het prachtige Stolen Child te spelen. Jammer is dat tijdens dit nummer maar soms ook tijdens andere nummers hier en daar publiekgeruis is te horen. Risicovol gegeven feit dat het grillige karakter van Scott ook kan leiden tot de reactie om de show af te raffelen of zelfs in te korten. Dat gebeurt gelukkig niet. De setlist wordt in zijn volledigheid gespeeld en met genoeg kracht. Wel lijkt hij hier en daar in de korte interacties wat sarcastische noten te laten vallen wat erop kan duiden dat er toch sprake is van irritatie.

Vlak voor de toegift krijgen we de oude krakers en publiekfavorieten Medicine Bow en een knallend en lang uitgesponnen The Pan Within van het meesterwerk All The Sea voorgeschoteld die weer aangeven waarom men in grote getale is komen opdraven in het Paard: The Waterboys spelen folkrock recht uit het hart!

Om 22.30 eindigt het 17 nummers tellende concert inclusief twee toegiften waaronder een fantastisch Fisherman’s Blues. De show blijft iets achter bij het indrukwekkende optreden in Utrecht van vorig jaar (waar toch een enorm feestgevoel heerste aangezien het even was geleden dat de Waterboys hadden opgetreden en wat aanzette tot een enorm geïnspireerd en levendig optreden) maar het Paard krijgt verder een prima show met ruim aandacht voor de nieuwe CD die er gegeven de lekker in het gehoor liggende folkrockers mag zijn. Helaas geen The Whole Of The Moon deze keer maar toch een degelijke greep uit het oudere werk. Mike Scott en zijn mannen mogen daarom gauw nog eens terugkomen hoewel de vraag is of hij nog in het Paard zal optreden gezien hij afzwaait met “farewell”&hellip

Waterboys - website

De band
Mike Scott “ zang en gitaar
Steve Wickham “ viool
Mark Smith “ bass
Damon Wilson “ drums
Richard Naiff “ keyboards en fluit

CD tip
Book Of Lightning + DVD<br />Waterboys
Book Of Lightning + DVD
Waterboys

Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.