Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS

14 Maart 2007

Hotel CoKo “ Company Koorts

Hotel CoKo Hotel CoKo Hotel CoKo
Door Rina Sanders met foto's van Carin van Dongen (klik voor groter)
Gezien in Lantaren Venster op 9 maart 2007


Wat doen mensen in een hotelkamer? Rust zoeken na een drukke werkdag, los gaan in een vrijpartij waarbij alle hoeken worden bezocht? Gelukkig weten we niet altijd wat zich achter de deuren van de anoniem aangeklede ruimtes met bedienend personeel afspeelt. Toch nieuwsgierig? De voorstelling ‘Hotel CoKo’ maakt van het publiek een groepje voyeurs en ligt een tipje van de sluier op. En dat is een vervreemdende ervaring die niet vervelend is.

‘Hotel Coko’ is een productie van Company Koorts, een samenwerking tussen choreograaf Jaakko Toivonen, componist Marco Beck en vormgever Carin van Dongen. Company Koorts creëert vanuit verschillende disciplines nieuwe voorstellingen waarbij dans, vormgeving en muziek samensmelten tot één geheel. Deze samenwerking leidt tot een nieuwe en inmiddels herkenbare eigen stijl. De voorstelling ‘Hotel Coko’ laat heel helder het contrast zien tussen een anonieme, zielloze hotelkamer en de persoonlijke tragedies zich daar af spelen. De gasten zijn erg gespannen en op zichzelf aangewezen, of juist op een ander. De vraag is eigenlijk of ze wel zichzelf kunnen zijn, dit lijkt onmogelijk. Direct bij aanvang van de voorstelling worden de oren en ogen van het publiek heel direct geconfronteerd met de gasten van Hotel CoKo. Luide muziek en veel energieke bewegingen door de hele kamer. Mensen doen gekken dingen in een hotelkamer. Doordat de uitgebeelde situaties aardig extreem zijn, krijgt de voorstelling iets onwerkelijks en blijft het interessant om naar te kijken. Het gaan en komen van de gasten doet je weer beseffen dat het slechts een hotelkamer is waar dit zich afspeelt en dat het allemaal maar van tijdelijke aard is. Je kunt je ook tegelijk inbeelden hoe anders deze gasten zich gedragen buiten het hotel. ‘Hotel CoKo’ is een voorstelling met veel grappige en tegelijkertijd trieste elementen, dit maakt de voorstelling boeiend, herkenbaar en ook afwisselend.

Jaakko Toivonen (Nederlandse nationaliteit, afkomstig uit Finland) kwam in 1995 naar Nederland en studeerde moderne dans op de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam en op de Rotterdamse Dansacademie, waar hij zich specialiseerde als choreograaf. Sinds 2001 werkt hij als choreograaf en als danser in Nederland en het buitenland. Hij heeft een herkenbaar eigen bewegingstaal ontwikkeld die rijk en organisch wordt genoemd. Hij baseert zich vaak op menselijke situaties en schept ruimte voor tragikomische elementen. Vooral dit laatste maakt zijn werk verfrissend en toegankelijk.

'Bij choreograferen ligt mijn passie. Ik ben niet op zoek naar vernieuwing, maar ik wil de bezoeker wel een ervaring geven. Mijn choreografie moet de fantasie prikkelen. De uitkomst is niet belangrijk, als het maar communiceert. Ik ben niet bezig met termen als abstract of verhalend. Een stuk beweegt zich ergens daartussen. Ik noem mijn stijl eerder filmisch.'

Choreografie: Jaakko Toivonen
Vormgeving: Carin van Dongen
Muziek: Marco Beck
Dans: Charlotte Baines, Jenny Beyer, Jaakko Toivonen en Kinga L ¡szló

Company Koorts - website
Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.