Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

5 Maart 2007

Zangzaad van Kasper van Kooten

Door Berbera van den Hoek

Donderdagavond lag de rode loper uit bij de Leidse Schouwburg en bij binnenkomst werden we begroet door de vrolijke tonen van een live band in de foyer. We zullen vanavond getuige zijn van de première van het nieuwe liedjesprogramma van Kasper van Kooten, Zangzaad (voer om te zingen). De gelijknamige cd is eind januari uitgebracht. Kasper komt het podium op en terwijl hij vertelt hoe hij begonnen is met drummen, neemt hij plaats achter het drumstel. Hij vertelt de ontstaansgeschiedenis van de band die zijn hoogtepunt bereikte in 1986 toen de hele band, gemiddelde leeftijd nog geen 15, een concert van Prince heeft bezocht. Hierdoor waren ze nog meer geïnspireerd om succesvolle muzikanten te worden. Naast de originele introductie van de band was het tevens een vermakelijk lesje popgeschiedenis.

Eén van de liedjes van de cd ‘Zangzaad’ is ‘De onmacht van een Dier’. De titel is vaak op de radio te horen voor de campagne van de ‘Partij voor de dieren’. Vanavond was uiteraard de hele tekst te horen en die blijkt scherper te zijn dan de eerste indruk doet vermoeden. Uiteraard passeren er ook liedjes van zijn vorige cd’s de revue ‘Wat een mooie Blouse’ en ‘Amsterdam’ ontbreken uiteraard niet in dat rijtje.

Xander Buvelot maakt veel indruk als hij op zijn bas een solo speelt waarbij het meer voor de hand had gelegen als deze door een gitaar was gespeeld. Hieruit blijkt dat er erg goed is nagedacht om mooie en bijzondere arrangementen te schrijven voor deze show. Het buurmeisje Eefje wordt voorgesteld omdat ze ook mee wilde doen toen de band na verloop van tijd weer bij elkaar kwam. Het leuke aan een première is dat er ruimte is voor verrassingen en Eefje blijkt niemand minder te zijn dan Candy Dulfer, die ook op de gelijknamige cd meespeelt. Met het funky nummer ‘Ik vind je Kek’ wordt door Candy in een goed samenspel met saxofonist Tom Beek de tweede helft van de show swingend op gang gebracht. Met het nummer 'Alcohol', wat een parodie is op ‘Beautiful’ van James Blunt, wordt er mooi bruggetje geslagen naar de ballads. De meeste opmerkelijke is wat mij betreft ‘Blauw naar zwartgrijs’. Uiteraard ligt bij deze show de nadruk op de liedjes, maar Kasper laat de cabareteske noot niet helemaal achterwege. Ook valt het goede podiumgebruik op, waarschijnlijk het resultaat van de theateropleiding die hij gevolgd heeft. Een ander belangrijk aspect van deze show is dat de muzikanten respect hebben voor elkaar en elkaar voldoende ruimte geven. Kasper van Kooten - website Band: - zang - bas “ toetsen “ gitaar “ saxofoon “ drums CD tip

Kasper Van Kooten" >
Zangzaad
Kasper Van Kooten


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================

gravatar for Tom

Prachtige foto’s weer Hans!!

Tom (E-mail ) (URL) - 05-03-’07 19:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.