Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

3 Maart 2007

SPINVIS “ OP EEN AVOND IN HET HEELAL

Door Barbara Klomp
Gezien in Theater de kom, Nieuwegein “ 1 maart 2007

Het was een thuiswedstrijd. Spinvis stond met zijn eerste voorstelling van de theatertournee ‘Op een avond in het heelal’ in het Nieuwegeinse theater De Kom. Het zal niet vaak voorkomen dat hij op de fiets naar een optreden kan. Wanneer iedereen zit en het concert begint, is het niet de band van Spinvis die op het podium staat, maar de support-act Solo. “Solo, dat zijn Simon en ik,” legt singer/songwriter Michiel Flamman uit. “Wij mogen wat liedjes zingen in het voorprogramma van Spinvis en dat vinden we heel erg leuk!” En ze zetten het nummer “Come Back to me” in. Een klein deel van de zaal zingt zachtjes mee. Niet iedereen kent Solo. Zij zijn het cadeautje dat je erbij krijgt als je naar Spinvis gaat, een heel leuk cadeautje. Solo is een band uit Utrecht (“Maar ik ben pas voor de tweede keer in Nieuwegein!”) die bestaat uit Michiel Flamman en Simon Gitsels. Zij stonden al eerder in het voorprogramma van Spinvis, de gemene deler is hun platenlabel Excelsior, en de meer dan voortreffelijke muziek. Een half uur krijgen ze de tijd en onze volle aandacht. Dan moeten ze het podium weer vrij maken. “Veel plezier met Spinvis zo meteen!” zwaait Michiel nog naar het publiek.

Op het podium staan een tiental tv’s verspreid. We zien beelden van vroegere tijden, de watersnoodramp, de fabeltjeskrant, fabrieken en het wassende water. Voor een zevenkoppige band staat Spinvis. Hij begint zijn concert op een kalimba, ofwel een Afrikaanse duimpiano. Het is het nummer “Op een ochtend in het heelal”, dat niet op een album is uitgebracht maar als extra op de single “Ik wil alleen maar zwemmen”.

Opvallend in de band zijn onder andere de celliste Saartje van Camp en Trompettist Hans Dagelet, die, naast hun ‘vaste’ instrument ook meerdere instrumenten bespelen waarvan we de namen niet weten en ook vast niet zouden kunnen onthouden. Het concert dendert door en laat de musici vrij weinig pauzes over. Het ene nummer vloeit over in het andere en dat heeft de werking waar Spinvis zo sterk in is. Ook als publiek vloei je mee in de muziek en lijk je, bijna als in een ‘staat van narcose’. Alleen soms zegt Spinvis iets, heel soms, maar zelfs zijn praten gaat mee met de muziek, mee met de stroom. “Ik ga niet teveel zeggen, want we hebben heel veel muziek en dat gaat allemaal van de tijd af,” zegt Spinvis en hij vervolgt “En ik zei dat ik heel veel zou zeggen. Maar toen zei Jeroen dat ik niets mocht zeggen…” Zingpratend gaat hij verder “Ik zal je zeggen dat ik tien uur gelopen heb. Ik zal je zeggen dat ik woon op een zeilboot…” Het nummer vloeit weer door en er volgt een prachtige uitvoering van “Een kindje van God”. Dan nog een liedje. “en dan gaan we aan het bier!” Het is nog niet afgelopen, het is pauze, dus: “laat je spullen maar hier staan, ze staan hier goed!” zingt Spinvis, overduidelijk met heel veel plezier. Na de pauze is het donker op het podium, we horen een trompet en in het silhouet met hoed herkennen we Hans Dagelet. Langzaam gaan de tv’s weer aan en komen de andere muzikanten op het podium. Er volgen nummers als ‘Flamingo’en ‘Wespen op de Appeltaart’. “En als het zover is,”zegt Spinvis, “en de dijken breken door. Dan ligt Nieuwegein precies aan het strand! Dan kunnen we allemaal zwemmen.” Saartje van Camp zet in: “papapaaappaaaa” het is de laatst uitgebrachte single “Ik wil alleen maar zwemmen”. Op de monitoren zien we de zon in het water weerspiegelen en kinderen in de zee spelen. Wij bevinden ons in Nieuwegein aan zee. “Dan komt nu het laatste nummer” zegt Spinvis, veel te vroeg voor ons gevoel. “Aaaaaaaaaaah!” verzucht het publiek. “Ja, sorry, meer heb ik nog niet.” Hij pakt zijn banjo en begint te spelen, ‘In staat van Narcose’. En dat klopt, zeker voor ons, wij die dit mee mochten maken. Want “alles is zo mooi en ik ben nog steeds verdoofd…” “Dank je wel Nieuwegein!” roept Spinvis. En dan zwaait hij naar iemand, “tot ziens op het schoolplein!” Spinvis - website en speellijst CD tip

Spinvis" >
Dagen Van Gras, Dagen Van Stro
Spinvis
Spinvis" >
Nieuwegein Aan Zee
Spinvis

Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.