Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK, VERWACHT

23 Februari 2007

Classics in Rock, 23 maart in Ahoy Rotterdam

Classics in rock masterclass Masterclass Classics in Rock Classics in rock masterclass
Door Berbera van den Hoek met foto's van Maarten Grootendorst (klik voor vergroting)

De Anthem van Classics in Rock is al enkele weken te horen op City FM en Tien Gold, de cd ligt in de winkel en eerder deze week was in theater de Fransche School in Culemborg de perspresentatie. Kortom, de organisatie is druk bezig het spektakel te promoten. Op 23 maart zal in Ahoy de aftrap plaatsvinden van het eerste concert in een uitgebreidere reeks van concerten van ‘Classics in Rock’. Classics in Rock wordt een jaarlijks terugkerend evenement en vanuit enkele Europese landen is interesse getoond in dit spektakel. De onderhandelingen hiervoor zijn al gestart. Gelukkig voor ons is de eerste editie in Rotterdam!

Voor de eerste editie zijn grote namen uit de nationale en internationale rock scene gecontracteerd. Op het podium in Ahoy zullen onder andere Jon Anderson (Yes), Glenn Hughes (Deep Purple), Chris Thompson (Manfred Mann’s Earthband), John Waite (The Babys) en Graham Bonnet (Rainbow) de grootste rockhits aller tijden uitvoeren. Een aantal van deze nummers zullen samen met een 32-koppig orkest worden uitgevoerd. De artiesten is gevraagd favoriete rocknummers aan te dragen die ze graag uit zouden willen voeren met een klassiek orkest. Dit kan een nummer zijn waarvoor een orkest arrangement gemaakt kon worden of waarvoor een arrangement, waarbij gebruik wordt van een klassiek orkest, al bestond. Deze nummers zijn vaak nooit live uitgevoerd omdat het logistiek heel lastig is om met een orkest op tournee te gaan. Masterclass Classics in Rock Masterclass Classics in Rock Classics in rock masterclass

Een goed voorbeeld hiervan zijn de nummers van The Babys. De originele opnames maken veelvuldig gebruik van orkestrale begeleiding. De zanger van The Babys greep onmiddellijk de kans aan die Classics in Rock hem gaf om deze nummers live op het podium te kunnen vertolken zoals ze bedoeld waren. Om de nadruk niet te veel op het klassieke orkest te laten leggen heeft de organisatie de de hulp ingeroepen van SAS. Dit is de all-stars band van Spike Edney, de toetsenist van Queen. Deze band treedt al jaren met veel succes op in Engeland. Alsof dat nog niet genoeg is treedt ook de ‘Dutch Invasion’ aan, hierin zullen o.a. Floor Jansen van After Forever en Bert Heerink acte de presence geven.

Jamie Moses en Bert Heerink die in Ahoy op het podium zullen staan waren ook aanwezig in Culemborg. In het theater stond een kring van stoelen opgesteld en op elke stoel lag een elektrische gitaar. Jamie Moses verzorgde een gitaar masterclass voor de aanwezigen die nogal verschilden van niveau. Dankzij het geduld van de vriendelijke Brit en de inbreng van Bert Heerink klonk ‘Smoke on the water’ na enig oefenen voor de niet geoefende luisteraar als muziek in de oren. Er was uiteraard gelegenheid voor foto’s en om vragen te stellen. Wat opviel was dat zowel Bert Heerink als Jamie Moses er ongelooflijk veel zin in hebben om Ahoy op zijn kop te zetten. Het is een uniek concept en ze zien het als een enorme uitdaging.

De grootste classic rock hits uit de 70s en 80s zullen herleven als nooit tevoren en het zal me verbazen als er na 23 maart nog een dak op Ahoy zit. Voor meer informatie en een volledige line up kun je terecht op de website. Voor een compilatie van de muziek kun je terecht in onze yukebox (titel is "compilatie Classick in Rock).

- website
Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.