Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

18 Februari 2007

Topcast in nieuwe productie V&V: Steel Magnolias

Steel Magnolias Steel Magnolias Steel Magnolias
Foto Govert de Roos (klik om de hele foto te zien)

Tijdens de eerste repetitiedag van het nieuwe toneelstuk Steel Magnolias, op 5 februari j.l. , werd de cast verrast met een kort optreden van Ilse DeLange, waarna de zangeres de complete cast de eerste exemplaren overhandigde van haar nieuwe single “I Love You”. Het nummer is namelijk de leadsong van het nieuwe toneelstuk van V&V Entertainment. Een unieke samenwerking omdat het voor het eerst is dat een nieuwe single aan een voorstelling wordt verbonden.

Voor de samenwerking is gekozen omdat de nieuwe single van Ilse DeLange perfect aansluit op de verhaallijn in het toneelstuk. Het ingetogen en intieme nummer lijkt bijna speciaal voor de voorstelling geschreven en zal te horen zijn tijdens een van de cruciale scènes in de voorstelling. “I Love You” is afkomstig van Ilse’s album The Great Escape dat inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Voor Steel Magnolias heeft V&V Entertainment een topcast weten te strikken die tijdens de eerste repetitiedag door producent Albert Verlinde voor het eerst gepresenteerd werd. Niemand minder dan Karin Bloemen, Renée Soutendijk, Caro Lenssen, Nelly Frijda, Diana Dobbelman en Sylvia Hoeks vullen de hoofdrollen in.
Daarnaast neemt Frans Weisz de regie op zich en tekende Daphne Deckers voor de vertaling. Marjolein Ettema ontwierp het decor en Maya Schröder en Nico de Rooij zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de kostuums en het lichtontwerp.

De voorstelling Steel Magnolias is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1989 met Julia Roberts en Dolly Parton in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over zes, qua leeftijd en achtergrond, totaal verschillende vrouwen uit een provinciestadje. Regelmatig komen ze samen in de schoonheidssalon van één van hen en delen daar lief en leed met elkaar onder de droogkap of tijdens de manicure.

Na een korte repetitieperiode zal de eerste try-out op zaterdag 10 maart in theater de Purmaryn in Purmerend te zien zijn. Zondag 25 maart is de première in schouwburg ‘t Park in Hoorn. Daarna is de voorstelling slechts kort te zien in verschillende theaters door heel Nederland, eindigend met de laatste voorstelling op maandag 11 juni in Koninklijk theater Carré.

Synopsis Steel Magnolias
In Steel Magnolias staat een schoonheidssalon in een Nederlands provinciestadje centraal. Iedere week komen hier de vrouwen samen in de salon van Trudy, getrouwd met twee zonen. Haar motto: Natuurlijke schoonheid bestaat niet.
Het begint allemaal op de ochtend van het huwelijk van Shelby. Trudy werkt een nieuw meisje in; Anelle. Een jonge meid, net aangekomen in de stad en niemand weet eigenlijk iets van haar achtergrond. Langzamerhand verschijnt de vaste clientèle ten tonele. Claire, de voormalige burgemeestersvrouw, die na het overlijden van haar man niet zo goed weet wat ze met haar tijd en geld aan moet. Shelby, een spankelende persoonlijkheid, opgewonden over haar aanstaande huwelijk. Marleen, Shelby’s moeder. Zenuwachtig probeert zij iedereen in het gareel te houden voor het komende huwelijk en geeft continue en ongevraagd liefdevol adviezen aan haar dochter. En als laatste arriveert Wieteke een eeuwige mopperkont die iedereen tegen zich in het harnas jaagt met haar scherpe tong, maar in werkelijkheid een klein hartje heeft.

Zes vrouwen met ieder een eigen achtergrond en allen van een andere generatie. Onder de droogkap en tijdens de manicure worden de meest uiteenlopende zaken met elkaar gedeeld. De jaren gaan voorbij. Shelby wordt, tegen doktersadvies in, bewust zwanger. Een keuze met verstrekkende gevolgen.
Anelle ontwikkelt zich tot een zelfverzekerde, maar zeer godsdienstige vrouw. Claire lijkt een doel in haar leven te vinden en Wieteke durft zich langzaam weer te binden. Trudy blijft met haar salon de bindende factor voor deze vrouwen. Ze roddelen, lachen, huilen, maar zijn bovenal goede vriendinnen. Vriendinnen die elkaar steunen in vrolijke en in zware tijden. Vrouwen die altijd voor elkaar klaarstaan en bewijzen dat een lach en een traan daadwerkelijk hand in hand gaan.

Meer informatie is te vinden op de website van V&V Entertainment.
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.