Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

8 Februari 2007

Simply Red showcase in Paradiso

Simply Red Simply Red Simply Red
Door Serge Julien met foto's van Govert Driessen (klik voor vergroting)

Op 12 maart verschijnt de nieuwe CD van Simply Red en om alvast een indruk te krijgen, geven Mick Hucknall en companen 7 zogeheten showcases in Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Paradiso is gastheer voor het Hollandse gedeelte van de mini promotietour.

Het is opzich al leuk om een act als Simply Red, die vorig jaar nog heeft geconcerteerd in de Gelredome en op het Bospop Festival, eens aan het werk te zien in een intieme lokatie als Paradiso die niet vol is maar waar een relaxte sfeer hangt. Toegangsbewijzen voor dit exclusieve optreden konden in eerste instantie worden gewonnen via een aantal acties zoals die van Bol.com die bij het reserveren van de nieuwe CD kans liet maken op toegang tot het mini optreden. Later konden er ook kaarten via de officiële website van Simply Red worden verkregen. Stay heet de nieuwe CD van Simply Red en is het tiende album in de inmiddels 22 jarige carrière van Mick Hucknall en zijn band. De aanstekelijke mix van pop, soul en jazz gecombineerd met het soulvolle stemgeluid van Hucknall blijft het goed doen bij het publiek.

Simply Red Simply Red Simply Red

Het conceptidee was om na de vorige plaat Simplified, die een ingetogen en subtiel klinkende band laat horen, een “Amplified” plaat uit te brengen die zoals de titel deed suggereren het tegenovergestelde effect creëert. De nieuwe plaat heeft niet die titel meegekregen maar getuige een aantal nummers die vanavond ten gehore worden gebracht is er wel sprake van een “amplified” sound ten opzichte van de vorige plaat en waarvan ik benieuwd ben of die ook zo op de plaat te horen is want op nummers als Oh What A Girl and Good Times Have Done Me Wrong klinkt Simply Red steviger en bluesier dan normaal waarbij ook de rol van Kenji Suzuki niet ongenoemd mag blijven die zijn gitaar in deze nummers grof laat klinken. Toch is dat niet de trend voor de rest de songs die ten gehore worden gebracht. De 45 minuten durende set die de dikke eerste helft van de CD in dezelfde volgorde laat horen, begint met een zwak en flauw The World And You Tonight. Deze zeper wordt gelukkig snel en treffend rechtgetrokken met het aanstekelijke, rustige maar groovy en typisch als Simply Red klinkende So Not Over You. Ook het titelnummer en They Don’t Know laten beiden een vertrouwde sound horen die makkelijk weg te happen zijn. De liedjes lijken verder de romantische en melancholische thematiek te benaderen die ook kenmerkend is voor de songs van Mick Hucknall. Zoals altijd bevat een Simply Red CD ook een cover van een door Hucknall geadoreerde zanger of groep en deze keer betreft het een nummer van The Small Faces getiteld Debris die een prettige uitvoering meekrijgt. De showcase wordt afgesloten met het titelnummer van de CD Home waarmee Simply Red in 2003 heeft getriomfeerd.

De bezetting van vanavond is Simply Red in uitgeklede vorm zonder backing vocals en blazers. Toch weet het zestal een krachtig en strak geluid neer te zetten. Ook de relaxed in een spijkerboek lopende Hucknall overtuigt met een goed bij kracht zijnde stem. De nummers die ten gehore zijn gebracht vertonen geen nieuw terrein maar klinken afgezien van het zeperige eerste nummer vertrouwd en lekker met hier en daar een wat robuustere sound maar waar menig fan en muziekliefhebber wel weer met plezier naar zal luisteren.

Simply Red - website

Line up
“ zang
“saxofoon en toetsen
“ gitaar
“ toesten
“ drums
“ bas

Reserveer de nieuwe CD van Simply Red
Stay<br  />Simply Red
Stay
Simply Red

Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================

gravatar for prutsmuts

en wat een mooie foto’s!

prutsmuts (URL) - 08-02-’07 13:18


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.