Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

14 Januari 2007

Eerste repetitiedag van de musical Tarzan 3

Chaira Borderslee (foto Roy Beusker) Chaira Borderslee Chaira Borderslee met Phil Collins en andere hoofdrolspelers
Door Mieke Kreunen met foto's van Roy Beusker en Mieke Kreunen (klik voor groter)

Op de eerste repetitiedag van Tarzan hadden we ook een gesprekje met Chaira Borderslee die de rol van Kala, Tarzans gorillamoeder, zal spelen. Bij het voorstelrondje van de cast tijdens de presentatie had ze al laten merken dat ze lang had gewacht op een volgende grote kans en hoe blij ze was dat die er nu is.

Wij vroegen haar of ze echt staat te trappelen. Chaira geeft aan dat ze inderdaad heel 'eage'r is en buitengewoon gelukkig met het feit dat ze nu voor de tweede keer (de eerste keer speelde ze de titelrol in de musical Aïda) met deze grote namen uit de musicalwereld mag werken. Ze verkeert als het ware in een roes dat ze twee keer zo'n enorme kans krijgt wil dan ook van iedere minuut genieten. Wat haar woorden niet kunnen uitdrukken doet haar gezicht trouwens wel want ze zit letterlijk tegenover ons te stralen terwijl ze haar verhaal doet. "Het wordt een hele mooie tijd", zegt ze stellig, "nóg mooier dan toendertijd bij Aïda". Ook zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar wat haar leuk lijkt aan haar rol als Kala, de gorillamoeder. Voor Chaira zit de charme van deze rol in het ontdekken van de emoties die te maken hebben met het moederschap. "Hoe zou het zijn om moeder te zijn en hoe heeft mijn eigen moeder dat eigenlijk allemaal ervaren?", zijn een aantal van de vragen die ze zich stelt in de aanloop naar deze rol. Voor haar heeft deze rol een scala van emoties in zich waarvan ze de reikwijdte nog maar net aan het ontdekken is.

We vragen haar of zij - als de omstandigheden zich zouden voordoen - het kind van iemand anders op zou voeden alsof het haar eigen was. Ze heeft daar eigenlijk geen pasklaar antwoord op en geeft aan dat het voor haar helemaal afhangt van de concrete situatie. Die was bij Kala dat ze net haar eigen kind is kwijt geraakt en dan dat kleine jongetje hoort huilen. Haar liefde voor het mensenkind Tarzan vult bij Kala ook de schrijnende leegte van het gemis van haar gorillababy. Het is mooi dat in deze productie het accent ligt op het adoptiethema, vindt Chaira. Dat levert ook ontroerende momenten op bijvoorbeeld wanneer Kala tegen Tarzan zegt: "dit is mijn hart en dat is jouw hart en die kloppen precies hetzelfde".

Omdat het vliegen zo'n in het oog springend deel van de voorstelling is willen we weten of ze dat al gedaan heeft. Nee dus want Kala beweegt zich voornamelijk over de grond. Maar Chaira weet als danseres wel hoe zwaar het is. Zelf is ze is heel lang op het toneel dus gaat ze goed voor haar lichaam en haar stem zorgen zodat ze in tiptop conditie is en blijft.

Onze laatste vraag aan Chaira gaat over of er een goede chemie is tussen haar en Ron LInk (die Tarzan speelt). Ze geeft aan dat ze meteen een goed gevoel had bij Ron toen ze hem voor het eerst ontmoette bij de live-uitzending 'Wie wordt Tarzan?'. Ze had ook meteen het gevoel dat hij het zou worden vanwege zijn charisma en humor. "Dat een beetje wilde i leuk aan Ron", zo geeft ze aan, "omdat het je nieuwsgierig maakt naar wie hij is". Jane is daarvan ook in verwarring en weet daar eigenlijk niet zo goed raad mee, hoewel ze er wel meer van wil weten. Ron kan als haar 'musicalzoon' natuurlijk ook helemaal op haar steun rekenen bij alles wat hij nog te verhapstukken krijgt in zijn eerste grote productie. Dat is in ieder geval een hele moederlijke opstelling vinden wij dus wij hebben er wel vertrouwen in.

Meer informatie over Tarzan is te lezen in de delen 1 en 2 van de artikelen over de eerste repetiedag. Ook vind je daar de rest van de foto's en een heel aardig filmpje dat een mooie indruk geeft van wat ons allemaal te wachten staat.

Cast
- Jane
- Tarzan
- Kala
-Tark
- Korchak
- Clayton
- Mr. Porter

Musical Tarzan - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.