Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK, JAZZ, FESTIVAL

16 December 2006

Numoon Festival met veel Rotterdamse bands

Sweet Coffee Sweet Coffee Bennie Sings
Door Berbera van den Hoek met foto's van Maarten Grootendorst en Berbera
van den Hoek (klik voor vergroting).


Van 7 t/m 10 december vond in Rotterdam in de tweede editie plaats van het . Het vierdaagse festival werd aangekondigd als een mix van nu-jazz, nu-soul, funk, hiphop, electro, soundscapes, film en multimedia.
Cultuurpodium was erbij op zaterdag. Het programma begon om 20:00 maar op dat tijdstip waren er nog nauwelijks bezoekers. Dat was erg jammer voor de openingsact van het festival, Senna en voor mij een van de hoogtepunten van de avond. Senna geeft regelmatig gastoptredens bij Pete Philly maar dit keer stond ze voor een handjevol publiek alleen op het podium begeleid door een DJ. Dat ging haar prima af. Deze energieke kleine dame met een superstem liet zich niet afschrikken door de geringe opkomst en gaf een gevarieerde set weg. Haar muziek laat zich niet echt in hokje stoppen. In eerste instantie hoor je hiphop en na wat langer luisteren hoor je ook soul en jazz invloeden. Erg leuk en ik hoop dat we nog veel van haar zullen horen. Als we de zaal uit zijn horen we aanstekelijke jazz uit de andere zaal komen. Sweet Coffee is hier verantwoordelijk voor en ik kan nog net het laatste stuk meepakken. Het zachte accent van de zangeres verraadt al dat deze formatie uit Belgie komt. Met een lekker in het gehoor liggende mix van jazz soul en dance zorgden ze voor een klein feestje.

Senna CONE CONE

Inmiddels is C.O.N.E. aangetreden. Deze Rotterdamse producer laat de vloer trillen met veel bass. Dit is wederom een combinatie van een DJ die vooral harde house uit de installatie laat komen gecombineerd met percussie. Het aanwezige publiek heeft zich allemaal hier verzameld maar ik besluit dat het voor mij te hard is om lang te blijven.

Deze avond heb ik al een paar keer iemand zien lopen die verdacht veel lijkt op Bob Ross. Dit blijkt ‘Bennie Sings’ te ziijn die samen met DJ ‘Red Nose District’ een optreden verzorgt in de grote zaal. Helaas is de muziek, wat al een groot woord is voor wat ze presteren even ongeïnspireerd als het uiterlijk. Ik heb zelden mensen op een podium zien staan die zoveel minachting hadden voor het publiek. De eerste 10 minuten werden vooral besteed aan kletsen en shag te draaien. Toen het eindelijk leek alsof er iets ging gebeuren kon Bennie de muziek niet bijhouden en hij moest eerst warmdraaien met een paar biertjes. Toen hij vervolgens de zaal in ging om bekenden te begroeten heb ik dit voor gezien gehouden.

Nog even een stukje gezien van Coalition of The Wicked. Ze begonnen met het afzetten van een gedeelte van de zaal om ruimte te maken voor een indrukwekkende dance act. De frontman van deze Rotterdamse hiphop formatie, Lawrence Irons maakte zijn geweldige podiumreputatie meer dan waar. Jammer dat het zo donker was in de zaal waardoor de show niet helemaal tot zijn recht kwam.

Cow Cow Senna

Kissmekillme is inmiddels in het café aangetreden. Deze veelbelovende band heeft net hun debuut cd afgeleverd. Hun enthousiasme is aanstekelijk en dat gecombineerd met een avontuurlijke mix van soul en jazz maken het tot een goede combinatie. Het was ook een verademing om na al het DJ geweld weer eens instrumenten te horen. Deze jongens hadden meer een optreden in de grote zaal verdiend dan Bennie Sings.

In het café werd een DJ set afgewisseld met live bands.
Wat erg leuk aan de programmering was wel dat er veel Rotterdamse bands een kans kregen. Jammer vond ik dat er deze avond teveel DJ geweld was. Ook in het café werd door tijdens de DJ sets voornamelijk dance gedraaid. Het was een betere keuze geweest als dat meer lounge was. Op bepaalde momenten liep je van de ene dreunende bass in de ene zaal door naar de volgende. Er was geen mogelijkheid om alles even in te laten werken of tot rust te komen. Dit had iets beter in balans kunnen zijn.

Numoon Festival - website
Lantaren/Venster - website

Sweet Coffee - website
Coalition of the Wicked - website
Bennie Sings - website
C.O.N.E. - website
Kissmekillme - website
Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.