Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

15 December 2006

ZONDAGOCHTEND MET MUZIEK IN VRIJE GELUIDEN 4

De teksten zijn van de hand van presentator Hans Flupsen en komen uit de nieuwsbrief van Vrije Geluiden.

Esther Apituley Esther Apituley is zeer muzikaal en heftig. Zij treedt als vanzelf op de voorgrond. Haar "levenslange" partner is haar instrument -een viola die met een middenstem ietwat brommerig meldt: "let vooral niet op mij". Geen wonder dat Esthers persoonlijkheid en haar instrument botsten. En wat is het resultaat? Door Esther staat de viola in de spotlights!?Voor de altviool was slechts een armetierig stapeltje stukken speciaal geschreven. Maar het begint nu een kloeke stapel te worden. Zo flink dat het tijd wordt om een Viola Biennale feest te gaan organiseren. Wat is het toch fantastisch om aan een keurslijf te ontsnappen.

 Alex Roeka Alex Roeka schrijft en ingt zijn autobiografie in liedjes. Hij wortelt in de duistere romantiek van Slauerhof, Celine, Nijhoff. Dat raakt hem, zo wil hij leven.Hij was op de vlucht voor de nachtmerrie van het baantje van 9 tot 5 maar werd gered door een late roeping. Van jongsaf aan wilde hij schrijven: drie onuitgegeven romans wachten op de plank. En hij wilde muziek maken. Tot hij op een ochtend wakker werd, opgesloten, in een vreemde meisjeskamer. Hij was alleen. Er stond een gitaar in de hoek. Er kwam een liedje in het Nederlands! Aha! Eureka!! Sinds die morgen heeft Alex Roeka zijn bedding gevonden. Op zijn nieuwe cd staat zijn gelijknamige theaterprogramma: "Hadeskade". Na de Nieuwe Komedie gaat Roeka nu de provincie veroveren.

Simon Nabatov Simon Nabatov is veel van alles. Van fijnzinnig tot stampende zwaarte. Na de klassieke school van het conservatorium in Moskou ontdekte hij de vrijheid van de jazz in New York. En kort geleden ontdekte hij verder... Hij kreeg een cd met Braziliaanse muziek en een wonderbaarlijk spectrum ontvouwde zich. Hij werd gegrepen, wierp zich op de Portugese taal en reisde veelvuldig naar het land van Caetano Veloso en Gilberto Gil. De oogst is een nieuwe cd: "Around Brasil" met daarop een excellerende Simon, solo op de piano! Eenendertig december geeft hij een benefietconcert om de armoede in de favela's van Sao Paolo te helpen bestrijden. Dat komt Nabatov bij ons aankondigen...

Laatste keer in 2006 vanaf het Bimpodium Schrik niet, we gaan in 2007 gewoon weer verder. Volgende week maken we plaats voor schaatsen. Met de feestdagen krijgt u van ons twee mooie documentaires. En op de zaterdagochtenden, op het tijdstip waar we normaal de herhaling uitzenden brengen wij muziek die velen van u nog tegoed hadden. Daarover volgende week meer. Deze week eerst een pianist in de samba, een felle violiste en een infernale zanger. Vrije Geluiden - website


Gebruikte Tags:

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.