Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

8 December 2006

ZONDAGOCHTEND MET MUZIEK IN VRIJE GELUIDEN 3

De teksten zijn van de hand van presentator Hans Flupsen en komen uit de nieuwsbrief van Vrije Geluiden.

Combattimento Consort o.l.v. J. W. de Vriend "Hoe, het lichaam, de ziel en de oren te beroeren met muziek?" Deze vraag treft volgens dirigent Jan Willem de Vriend de essentie van muziek maken. Vooral Bach streefde dit na met zijn muziek. Na een proces van meer dan tien jaar van "veel in het cafe zitten oudehoeren met de leden van het Combattimento Consort en veel whisky" besloot Jan Willem om het "Weihnachts Oratorium" van J. S. Bach uit te brengen op CD. De Vriend heeft daar lang over nagedacht want "er zijn al zulke prachtige uitvoeringen". Het resultaat is een schitterend boek met musicologische verhandelingen over ontstaan en belang van de zes cantates, geïllustreerd met foto's van Eddy Posthuma de Boer over het thema "Moeder en Kind" en daarbij gevoegd, als extraatje, 2 CD's, met de muziek. Het eerste exemplaar van dit Weihnachts Oratorium werd aangeboden aan Jan Pronk, VN gezant te Darfur. Hardnekkig probeerde deze de afgelopen maanden, als een waarlijk wanhopige Don Quichotte te voorkomen dat Moeders en Kinderen werden afgeslacht. Hij zocht en vond vertroosting in het Weihnachts oratorium......

DASH!!!!!!! Maarten Ornstein is een bezig mannetje. De componist-saxofonist, treedt bij ons op met zijn formatie Dash! We horen hoe de kunstschilder-instrukteur Bob Ross 'in your world you can do what ever you wanna do' Maarten inspireerde tot het schrijven van "Happy painting for all". Over "echte" en "gelogen" muziek en andere activiteiten.

Ralph Rousseau Meulenbroeks Sinds kort heeft "gambomaniak" Ralph Meulenbroeks de naam Rousseau aan zijn visitekaartje toegevoegd! "Wat een aansteller..." zal menigeen in eerste instantie denken. "Hoe ver gaat die Ralph in zijn drift om de viola da gamba en zijn ego promoten?" Er ontstond een waar dispuut naar aanleiding van de coverfoto van zijn DVD! We zien daar Ralph, half ontbloot met veel borsthaar als een centerfold in de beste hardrock-traditie! Er is zelfs in Baarn een platenwinkel die daarom deze DVD niet wenste te verkopen! Bovenal speelt Meulenbroeks prachtig de muziek van de held van Louis XV: Marin Marais op de gamba. En wat blijkt ? De moeder van Ralph is een geboren Rousseau! Jawel, haar familie gaat terug tot het Frankrijk van de gloriedagen van de viola da gamba! Vrije Geluiden - website


Gebruikte Tags:

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.