Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

1 December 2006

Zondagochtend met muziek in Vrije Geluiden 2

De teksten komen uit de nieuwsbrief van Vrije Geluiden.

Mumma bij Gaudeamus Festival Gordon Mumma is een van de Founding Fathers van de elektronische muziek. In de pioniersjaren 60 knutselde hij zijn eigen muziekinstrumenten in elkaar en experimenteerde met "elektronisch" bewerkte akoestische klanken. Hij werkte samen met John Cage, componeerde voor de Merce Cunningham Dance Company en was recent eregast op het Gaudeamus Live Electronics Festival. Bij ons treedt hij op met de immer experimenterende pianiste Tomoko Mukaiyama. Een waar liefdesduet voor piano en twee ipods...of moet je het dan een trio noemen?

Het Jargon van Horsthuis Wat Maurice Horsthuis graag wil horen maakt hij zelf wel. Zo ontwikkelde hij een eigen muzikale vaktaal die moeilijk onder woorden valt te brengen. Noem het Horsthuisiaans en duidt het vanuit de raakvlakken met andere muziekstijlen. Lang schreef hij muziek voor theater, maar kreeg genoeg van het drama dat daar doorheen denderde. Nu gaat het om de pure muziek. Melodieuze, ritmische muziek met veel ruimte voor improvisatie. 's Middags oefenen en ontdekken, 's avonds uitvoeren voor publiek, elke maand opnieuw in een obscuur gebouwtje buiten het centrum.

Raaf Hekkema zonder vangnet Houdt uw adem in als Raaf Hekkema zijn act gaat uitvoeren. Het Bimhuis is even de piste en Raaf hangt aan de trapeze zonder vangnet. Het waagstuk is een stuk dat Paganini voor viool schreef. Hekkema bewerkte het voor sopraan en altsaxofoon. Menig violist martelde zich levenslang met de Paganini Caprices en dat wordt er voor een blaasinstrument niet makkelijker op! Adembenemend !


Gebruikte Tags:

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.